Zingevingsvragen in mediation: nut, noodzaak en toepassing

Geachte leden,

Hierbij nodigen we jullie uit voor de eerstvolgende bijeenkomst van de VMNH:

Datum en tijd: dinsdag 17 september 2019 vanaf 18 uur

Aanvang workshop: 19 uur (tot maximaal 22 uur). Hieraan voorafgaand staat een tafel met soep, broodjes en vruchten voor u klaar.

Docent: Alina de Roo, MA

Onderwerp: Zingevingsvraagstukken in mediation: nut, noodzaak en en aanpak 

Toelichting: 

Ons vak kan nuttiger zijn als we als mens en mediator kunnen omgaan met de vergrote kwetsbaarheid die ontstaat naarmate onze cliënten zich bewust worden dat de wereld niet maakbaar blijkt te zijn. Het begeleiden van een cliënt zich te verhouden tot waarden die geschonden worden en een keuze te maken in waarden die wél nagestreefd en in doelen omgezet kunnen worden, vergt een actieve houding van de mediator. Daarbij dient zelfreflectie voor de mediator zelf voortdurend aan de orde te zijn. Ons eigen vermogen om te mentaliseren wordt hier beproefd; ons eigen denken, voelen, willen en doen wordt aangesproken.

Locatie: Doubletreehotel, Oosterdoksstraat 4, 1011 DK Amsterdam (naast het Centraal Station, na uitgang links afslaan). De naam vd zaal zal in het hotel op borden vermeld worden.

Achtergrond Alina: MfN- registermediator, geestelijk verzorger en psychosociaal therapeut. Ze studeerde theologie en religiewetenschappen met als afstudeerrichting geestelijke verzorging aan de universiteit van Groningen

Kosten: 60 euro 

Opgave: graag zo snel mogelijk door genoemd bedrag via deze website over te maken op de rekening van de VMNH. Het (digitale) rekeningafschrift geldt als plaatsingsbewijs.

Bij afmelding vóór 15 september komt u in aanmerking voor teruggave van het cursusgeld.

PE-punten: 2 (in aanvraag)

We verheugen ons op de avond en op jullie komst!

Vriendelijke groet, namens de workshopcommissie,

Margriet van Ham