Activiteiten

 
Jaarlijks worden er minimaal vier workshopbijeenkomsten georganiseerd waar -naast het gezamenlijke diner - volop gelegenheid is te netwerken en mediation ‘weetjes’ uit te wisselen.

Voor de lezingen en workshops zijn in het algemeen twee PE punten te behalen. De kosten hiervan zijn € 50,00 per keer. Aspirant-leden kunnen eenmalig een workshop bijwonen, alvorens zij besluiten al dan niet lid te worden. Op de website van de MVNH staat informatie vermeld over de thema’s en de gastdocenten. Zie Kalender.

 
In het algemeen wordt de workshop in najaar voorafgegaan door de Algemene Ledenvergadering. Verder kent de vereniging een mediation-demonstratiegroep, die een mediation levensecht naspeelt en daarna de mogelijkheid biedt tot het stellen van vragen, om zodoende mediation bij een breed publiek onder de aandacht te brengen.
 
Incidenteel worden speciaal voor de leden van de MVNH trainingen georganiseerd om de kwaliteit van de mediation te verbeteren, of krijgen de leden kortingen op bestaande trainingen. Bovendien faciliteert het bestuur van de MVNH voor haar leden mogelijkheden om in contact te komen met andere geïnteresseerde mediators
voor intervisie en co-mediation.