Mediation en trauma

Spreker: de psychotherapeut Pepita David. Pepita David (1963) studeerde klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Zij volgde de vierjarige opleiding tot Psychotherapeut BIG bij Rino Noord Holland met als richting psychoanalytische psychotherapie voor volwassenen. Sinds 2007 werkt zij vanuit haar eigen praktijk. Zij heeft veel ervaring in behandeling van PTSS, is verbonden aan het netwerk van de politietherapeuten en heeft een samenwerkingsverband met ARQ Psychotrauma Expert Groep. Sinds 2013 traint en superviseert zij therapeuten in Beknopte Eclectische Psychotherapie voor PTSS (BEPP).

Uitwerking onderwerp:  wat wordt verstaan onder een schokkende gebeurtenis en wat zijn normale reacties daarop? Hoe plegen we zo'n gebeurtenis te verwerken en wat zijn signalen van een verstoord verwerkingsproces? Wat kan therapie hierin concreet betekenen en hoe zien wij onze rol als mediator als we geconfronteerd worden met een gestagneerd verwerkingsproces?

Jullie kunnen je verwachtingen en vragen met betrekking tot dit onderwerp (en eventuele casuïstiek) via Margriet van Ham (mvanham@xs4all.nl) inleveren. Zij zorgt dan voor een bundeling tbv spreekster.

Aantal PE-punten: 2

 

De bijeenkomst zal gehouden worden met inachtneming van de RIVM-maatregelen en wordt, zoals gebruikelijk, voorafgegaan door soep met broodjes. De laatste staan vanaf 18 uur klaar. Start van de workshop: tussen kwart over 7 en half acht. Tussendoor zullen we pauzeren.