Mediation in de bouwwereld; de geleerde lessen en andere aspecten

Dinsdag 19 april 2016 om 18.00 uur

De spreker is Huub Sprangers met als onderwerp

Mediation in de bouwwereld

Besproken wordt hoe gestart is met mediation in de bouwwereld, waaronder vastgoed en infra, wat het bedrijfsleven vraagt van mediation. Teruggeblikt wordt op wat werd ondernomen, de geleerde lessen, hoe het nu gaat en een blik naar de toekomst.

Huub Sprangers houdt zich sinds 1999 bezig met mediation en geschilbemiddeling in bouw, infra, vastgoed en gebiedsontwikkeling. Ook werkt hij nog als “deal facilitator” bij onderhandelingen over samenwerking en overnames. Ruim vijftien jaar ervaring bundelde hij in De praktijk van geschilbemiddeling in bouw, vastgoed, gebiedsontwikkeling en infra; een innovatief instrument voor risicomanagement (Sdu) met vele tientallen voorbeelden uit zijn eigen praktijk. Hij werkte onder meer op aanbeveling van rechtbanken en gerechtshoven.

Huub was voorzitter van de Vereniging Bouwmediators, bestuurslid van het Nederlands Mediation Instituut (NMI), oprichter tevens voorzitter (thans erevoorzitter) van de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv), enzovoorts. Hij was jarenlang betrokken bij de stichting Ondernemersklankbord en later bij de Stichting Nederlands Kenniscentrum voor Commissarissen. Hij is nu Partner en senior adviseur bij De Projectbemiddelaar BV; eigenaar en senior adviseur bij Partridge BV

Locatie: De bijeenkomst vindt plaats in de OBA, de Openbare Bibliotheek Amsterdam, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam. Dit is 10 minuten lopen van het Centraal Station.

Aanvangstijdstip workshop: 18.00 uur stipt! Laatkomers mogen naar binnensluipen. Bij binnenkomst zal een schaal met sandwiches aanwezig zijn.

page1image15680

Kom je met de auto, volg dan de borden naar de Oosterdokskade. De parkeergarage is aan

page1image16888

de achterzijde van het OBA-gebouw.

Het programma ziet er als volgt uit:

17.30 – 18.00 inloop in Hella Haasse/Simon Vestdijkzaal op de zesde verdieping 18.00 – 20.00 workshop op de zesde verdieping in Hella Haasse/Simon Vestdijkzaal 20.00 – 21.45 diner- en netwerkbijeenkomst op de zevende verdieping in La Place

LET OP: de borrel vooraf vervalt..u wordt verzocht meteen naar de Hella Haasse/Simon Vestdijkzaal te gaan. Uiteraard kunt u – als u vroeg bent – boven op eigen kosten een drankje halen.

Wijze van aanmelding:

Stuur vóór 15 april 2016 een e-mail naar railconsultpc@gmail.com onder vermelding van ‘mediation in de bouwwereld’ in de onderwerpregel.
Ter completering van de aanmelding maak je een bedrag van Euro 50 over naar NL84 INGB 0004873631. Je krijgt op de avond zelf een factuur. Contant betalen is niet meer mogelijk.

Onthoud: vol is vol, dus meld je tijdig aan. Wie zich afmeldt vóór 12 april 2016 krijgt zijn geld terug. Je krijgt overigens geen bericht van ontvangst van je aanmelding meer. Uitsluitend je overmaking geldt nog als bewijs. We zullen alleen mailen als er geen plaats meer is. De volgorde van betaling is hiervoor bepalend.

Met vriendelijke groet,
namens de workshopcommissie, PeteR Clark