De praktijk van Mediation in Strafzaken

Beste collega’s,


Graag nodigen we jullie hierbij uit voor de volgende bijeenkomst van de VMNH op

Woensdag 1 maart 2017 om 17.30 uur

De sprekers zijn Rebecca Leeuwenberg en Antonietta Pinkster met als onderwerp

Mediation in Strafrecht en de praktijk

Het sombere nieuws van najaar 2016 over het stoppen van pilots in herstelrecht binnen strafzaken lijkt weer te zijn gekeerd! Daarom extra reden om deze workshop opnieuw aan te bieden.

U maakt kennis met lief en leed in mediation in strafrecht en herstelrecht. Besproken worden de uitgangspunten van mediation in strafrecht en het werkproces, de selectiecriteria en contra-indicaties, maar we gaan ook proeven aan de praktijk.

Rebecca Leeuwenberg is rechtbankmediator in straf- en familiezaken, CRKBO geregistreerd docent en trainer en mede-eigenaar Goed uit Elkaar.

Antonietta Pinkster is rechtbankmediator in straf- en familiezaken, advocaat bij Advocaten Amsterdam Noord en bestuurslid van de VMSZ.

Voor deze workshop worden 2 PE-punten aangevraagd.

Locatie: De bijeenkomst vindt plaats in de OBA, de Openbare Bibliotheek Amsterdam, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam. Dit is 10 minuten lopen van het Centraal Station.

Attentie: als commissie hebben we na de ervaringen van vorig jaar besloten om het programma weer terug te brengen naar hoe het vroeger was. Dat betekent: eerst borrelen en eten, daarna de workshop.

page1image14056

Kom je met de auto, volg dan de borden naar de Oosterdokskade. De parkeergarage bevindt zich aan de achterzijde van het OBA-gebouw.

Het programma ziet er nu als volgt uit:

 

17.30 uur    inloop en borrel

18.00 uur    uitserveer-maaltijd (soep en ruim belegde broodjes)

19.30 uur -21.30 uur  workshop

 
Workshop in de Hella Haasse/Simon Vestdijkzaal op de 6e verdieping sluiting workshop

Stuur vóór 24 februari aanstaande een e-mail naar mvanham@xs4all.nl onder vermelding van ‘mediation in strafrecht’ in de onderwerpregel.
Ter completering van de aanmelding maak je een bedrag van
50,- over naar NL84 INGB 0004873631 ten name van de VMNH. Je krijgt op de avond zelf een factuur. Contant betalen is niet meer mogelijk.

Onthoud: vol is vol, dus meld je tijdig aan. Wie zich afmeldt vóór 22 februari krijgt zijn geld terug. Je krijgt overigens geen bevestiging van je aanmelding meer. Uitsluitend je overmaking geldt nog als bewijs. We zullen alleen mailen als er geen plaats meer is. De volgorde van betaling is hiervoor bepalend.

Met vriendelijke groet en hopelijk tot 1 maart!

Namens de workshopcommissie,
Camiel Kat