Herman Ilgen over Lichaamstaal

www.vmnh.nl /

 

info@vmnh.nl

 

Amsterdam, 6 oktober 2017

 

Geachte leden,

Hierbij de uitnodiging voor de komende workshop, die gehouden wordt opdonderdag 2 november

 

De spreker is: Herman Ilgen

 

Titel presentatie: Lichaamstaal en mediation

 

Toelichting:

 

Bij stress plegen we te schieten in vecht-, vlucht-of bevriesgedrag.

Op basis van wetenschappelijke literatuur (Ekman, Fridlund, Frijda e.a.) en van het recent afgeronde wetenschappelijk onderzoek dat INSA met de Universiteit van Amsterdam heeft uitgevoerd, is een methodiek ontwikkeld om non-verbale signalen (non-verbaal repertoire: m.n. frequente microbewegingen in het gezicht) te koppelen aan gedragsrepertoire.

 

De gedragsrepertoires zijn gegroepeerd in strategietypen volgens het Fight-Flight-Freeze -model. Uniek aan deze methodiek is dat de mediator gedrag kan voorzien (analyseren en duiden) voordat het zich voordoet. Dat maakt anticiperen op gedrag van en interactie tussen conflictpartijen mogelijk.

 

 

Didactiek/Methodiek opzet:

Theorie wordt afgewisseld en geïllustreerd met videomateriaal (Aung San Suu Kyi (Myanmar), Donald Trump en Max Verstappen).; enkele analyse-oefeningen met videomateriaal.

 

Achtergrond docent:

 

Herman Ilgen is ruim 35 jaar actief als onderhandelaar en 20 jaar als mediator. Hij heeft Cao’s gemoderniseerd en fusies, overnames en reorganisaties begeleid. Gewerkt bij Rijksoverheid, Algemene Werkgevers Vereniging Nederland en als HR Directeur en statutair bestuurder bij het toenmalige Gist-Brocades. Vanaf 1997 zelfstandig actief als onderhandelaar, mediator, onafhankelijk procesbegeleider, adviseur en trainer. Hij wordt vooral betrokken bij complexe en/of lastige situaties, waarbij partijen ondersteuning nodig hebben om tot een oplossing te komen.

 

Sinds mei 2011 Managing Partner bij expertisecentrum Instituut voor Non-verbale Strategie Analyse (INSA) te Rotterdam (www.insa-consultancy.eu) .

 

Herman Ilgen werkt met individuen en teams van diverse aard. Zijn focus daarbij is regievoering: het (bege)leiden van het proces op een wijze die partijen accepteren en die alle relevante dimensies integreert om effectief en efficiënt tot een goed resultaat te komen.

Het inzicht in het verband tussen non-verbale communicatie en onbewuste gedrags- en interactiepatronen biedt nieuwe mogelijkheden voor een effectieve sturing en begeleiding van processen, c.q. effectieve samenwerking.

 

 

 

 

 

Planning:

 

17 uur tot 17.30: inloop

 

17 uur 30 tot 18 uur: alv (agenda en stukken ontvangen jullie separaat)inloop

 

18 uur tot 19 uur 15: soep met broodjes en vruchten en toetje

 

aanvang workshop: 19 uur 30 (laatkomers mogen naar binnen sluipen via de achterdeur)

 

adres: Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam

 

Kosten E 50,00

 

opgave uiterlijk voor 27 oktober 2017 via de website van de vmnh (www.vmnh.nl), via welke je ook meteen dient te betalen. Wees op tijd. Vol is vol!

Bij afmelding vóór 27-10 krijg je je geld terug.

 

 

Met vriendelijke groet, namens de workshopcommissie,

 

 

Margriet van Ham