EFT en mediation

Amsterdam, 7 oktober 2018

 

Beste collega’s,

Graag nodigen we jullie hierbij uit voor de volgende bijeenkomst van de VMNHop

Woensdag 7 november 2018 om 17.30uur (na alv die om 16.30 begint)

 

De sprekers zijn Annelies Verhoeffen Aggie Kempermet alsonderwerp:

 

EFT (Emotionally Focused Therapy) als tool in mediation

 

Voor deze workshop  (aanvang half acht, na  de broodjes) worden 2 PE-puntenaangevraagd.

 

Locatie: De bijeenkomst vindt plaats in de OBA, de OpenbareBibliotheek Amsterdam, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam. Dit is 10 minuten lopenvan het CentraalStation. Kom je met de auto, volg dan de borden naar de Oosterdokskade. Deparkeergarage is aan de achterzijde van hetOBA-gebouw.

 

Wat is EFT?
Emotionally Focused Therapy is een vorm van partner-relatietherapie of gezinstherapie waarin emoties en hechting zowel de basis als het middel in de therapie vormen. Emoties worden hierbij niet gezien als irrationeel, maar zijn juist vanuit de hechtingstheorie goed te plaatsen als een (soms wanhopig) gevecht voor behoud van de verbinding. Vanuit dit perspectief zijn er verschillende negatieve interactiepatronen te herkennen tussen mensen.

Het model dat deze cyclus beschrijft blijkt een heel praktisch en veelal verhelderend instrument te zijn, waar op verschillende manieren en in diverse contexten mee gewerkt kan worden. Juist tijdens een mediation waar de emoties hoog op kunnen lopen, kan herkenning en het inzichtelijk maken van deze patronen een belangrijke bijdrage leveren aan de-escalatie. Erkenning geven aan de dieper gelegen wezenlijke hechtingsbehoeften kan voor beide partijen meer rust en ruimte brengen.

Annelies Verhoeff

Annelies Verhoeff studeerde rechten en pedagogiek.  Zij is advocaat, gespecialiseerd in mediation en collaborative divorce. Ook geeft zij les aan de specialistenopleiding van advocaat -mediators. 

Annelies is een veelzijdig mediator. Ze begeleidt mediationprocessen alleen en, indien nodig of wenselijk, met een voor het doel van de desbetreffende mediation geschikte deskundige.  Ze is onder andere werkzaam op het gebied van de Forensische Mediation en de Crossborder Mediation. Voor dit laatste heeft zij in 2011 een Kopstudie gevolgd. In het proces van collaborative divorce gaat zij samenwerkingen aan met andere gespecialiseerde advocaat mediators en of coaches.  

 

 

 

Crossborder Mediation wordt vaak toegepast als ouders geen overeenstemming kunnen bereiken over de verblijfplaats van hun kind. Forensische mediation wordt vaak toegepast in gezagskwesties. 

Annelies Verhoeff is al meer dan twintig jaar als docente verbonden aan het Instituut voor Mediation en Familirecht Opleidingen (IMFO). Daar geeft zij les aan advocaten en rechters die zich willen specialiseren als mediator als lid van de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsbemiddelaars (vFAS).

 

In het NMI Peer review uit 2012 wordt het volgende over haar gezegd: " Mevrouw Verhoeff laat de indruk achter een zeer kundig mediator te zijn met passie voor het vak mediation. Zij is precies, punctueel en zeer hard werkend. Zij komt over als een mediator met hart voor haar clienten. Zij reflecteert op een kundige wijze over haar eigen functioneren. Zij blijft zelf in beweging en neemt daarin een lerende houding aan. " 

Aggie Kemper

Agie Kemper studeerde psychologie aan de VU in Amsterdam en heeft sinds 1987 haar eigen praktijk. Zij geeft relatietherapie en individuele therapie. Daarnaast werkt zij als coach, mediator en trainer.
Zij geeft workshops over EFT (Emotionally Focused Therapy, leidde mediators op en trainde advocaten in het voeren van gesprekken met kinderen van ouders die aan het scheiden zijn.
Ze neemt deel aan verschillende intervisiegroepen en volgt regelmatig nascholing. 

 

Het programma ziet er als volgtuit:

 

17.30 uur         ontvangst enborreltijd

18.00 uur         uitserveer-maaltijd (soep, ruim belegdebroodjes, toetje en koffite/thee)

19.30 uur         Workshop in de Hella Haasse/Simon Vestdijkzaal op de 6everdieping

21.3 0uur         sluiting workshop

 

Opgave door een bedrag van€ 50,- overte maken naarNL84 INGB 0004873631 ten name van de Mediators Vereniging Noord-Holand. Je krijgt op de avond zelf een factuur. 

 

Deadline voor opgave: uiterlijk 3 november 2018. Eventuele afmeldingen ook graag uiterlijk op deze dag. Het reeds overgemaakte geld wordt dan teruggestort. Onthoud: vol is vol; verder wordt de volgorde van acceptatie bepaald door het tijdstip van bijschrijving.

 

Met vriendelijke groet en hopelijk tot November namens de workshopcommissie,

 

Maria-Louise Schilt-Thissen