De HART-methode, omgaan met verlies en conflict

 

 

www.vmnh.nl / info@vmnh.nl

 

 

Amsterdam, 6 maart 2017

 

Beste collega’s,

Graag nodigen we jullie hierbij uit voor de volgende bijeenkomst van de VMNH op

 

Woensdag 12 april 2017 om 17.30 uur

 

De spreker is Marion Uitslag met als onderwerp

 

HART-methode, rouwverwerking in mediation

 

                                               Voor deze workshop zijn 2 PE-punten aangevraagd.

 

Locatie: De bijeenkomst vindt plaats in de OBA, de Openbare Bibliotheek Amsterdam, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam. Dit is 10 minuten lopen van het Centraal Station.

Kom je met de auto, volg dan de borden naar de Oosterdokskade. De parkeergarage is aan de achterzijde van het OBA-gebouw.

 

Als maatschappelijk werkster bij het “Pieter Baan Centrum begon Marion Uitslag, zich af te vragen hoe een leven zich zo kan ontwikkelen dat dit uitloopt op een ernstig misdrijf. Als docent recht besefte zij dat een zuivere juridische benadering onrecht doet aan de sociaalpsychologische kant van menselijke problemen maar ook dat de juridische problematiek ondersneeuwt door alleen aandacht te schenken aan het sociaalpsychologische gedeelte. De verbinding tussen beide benaderingen vond zij in mediation. Inmiddels is Marion Uitslag mediator en directeur van de mediationopleiding van de Hogeschool Utrecht.

 

Marion Uitslag vindt dat een mediator moet kunnen omgaan met het feit dat binnen een mediation de mindere kanten van partijen onder een vergrootglas komen te liggen. Ook mag een mediator niet bang zijn van/voor een conflict. Je moet eerst van het conflict gaan houden voordat je het kunt (laten) oplossen. Binnen een conflict acht zij de machtsverhoudingen van groot belang. Als partijen zich daarvan niet bewust zijn, belemmert dat de oplossing. Datzelfde geldt voor verlies en conflict. Onder veel conflicten zit verlies of angst voor verlies. Mensen in scheidingen zijn vaak erg gekwetst omdat zij hun houvast en zekerheden, waaronder hun toekomstperspectief, verliezen. Maar als mensen verlies lijden en ze een ander hiervoor verantwoordelijk maken dan leidt dat verlies tot een conflict .

Samen met T. Rodenburg schreef ze het boek: “Rouwconflict: regie op het hart”

 Het programma ziet er als volgt uit:

 

 17.30 uur      ontvangst en borreltijd

18.00 uur      uitserveer-maaltijd (soep, ruim belegde broodjes, toetje en koffie/thee)

  19.30 uur      Workshop in de Hella Haasse/Simon Vestdijkzaal op de 6e verdieping

21.30 uur      sluiting workshop

 

 Aanmelden en betalen (via Ideal) gaat voortaan anders.


  Ga naar http://www.vmnh.nl/de-hart-methode-omgaan-met-verlies-en-conflict
  Druk op Aanmelden en volg de stappen

Vriendelijke groet en hopelijk tot 12 april! namens de workshopcommissie,

Maria-Louise Schilt-Thissen